Багато людей сьогодні намагаються зменшити споживання цукру. Сахароза належить до групи складних вуглеводів – дисахаридів. У природі речовина присутня лише у двох, культивованих людиною рослинах: цукровому буряку та цукровій тростині. Сахароза – потужний імунодепресант.

Будучи не в змозі переробити цей компонент, людський організм, використовуючи ферменти травного тракту, поділяє його на глюкозу та фруктозу. При цьому виділяються вільні радикали, через які порушується робота імунної системи. Так, багато хто сьогодні віддає перевагу рідкому меду цукру.

Чому мед кращий за цукор?

Купити мед можна як гідний цукрозамінник, і ось чому:

  • У цьому бджолиному продукті є фруктоза, глюкоза, сахароза. Ці моносахариди засвоюються організмом без залучення інсуліну, тому навантаження на підшлункову залозу знижено. Речовини не вимагають переробки травним трактом, тому має місце ще економія енергії.
  • Якісний мед вміщує до 6% сахарози, але під впливом особливого ферменту, що виробляється бджолами, інвертази, компонент розщеплюється на фруктозу і глюкозу. Завдяки цьому у зрілому продукті мінімальний обсяг сахарози.
  • Мед має низький глікемічний індекс: 49–55, тоді як той самий показник цукру — 60–70.
  • Мед – джерело великої кількості вітамінів, амінокислот, мінералів, і навіть ферментів, здатних благотворно впливати на здоров’я.

Всі ці особливості відносяться виключно до меду натурального походження. Якщо продукт бджільництва не піддавався термічній обробці, він послужить хорошу службу вашому організму. Йому під силу стати не тільки улюбленими ласощами, але й повністю витіснити цукор із вашого столу. Подбайте про власне здоров’я та своїх близьких — вибирайте тільки товар високої якості з перевіреної пасіки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.