Більшості жінок при надії живеться несолодко. Під час вагітності вони недобре почуваються, страждають від різких перепадів настрою, артеріального тиску, ранкової (і не тільки) нудоти, блювання, відсутності апетиту тощо. Хімічні лікарські препарати в цьому цікавому стані протипоказані, бо здатні нашкодити малюку. Тож, варто скористатися природним вітамінним комплексом — купити мед і вживати його кілька разів на добу після консультації з лікарем.

Від яких недугів допомагає мед вагітним?

  • Застуда. Організм майбутньої матусі особливо схильний до застудних захворювань та інфекцій. Для запобігання їхньому розвитку слід вживати напої та продукти на основі або з додаванням меду. Відмінне рішення — пити теплу воду з медом, лимоном та імбиром двічі на день.
  • Нудота з’являється швидко, вже на перших тижнях, і може бути дуже настільки неприємною, позбавляючи радості вагітності. Жінкам зі скаргами на нудоту рекомендується пити теплий чай із додаванням меду та імбиру. Мед позитивно впливає на обмін речовин, заспокійливо діє на слизову оболонку шлунка, покращує травлення завдяки наявності ферментів, дає легкозасвоювану енергію.
  • Печія — дуже неприємна проблема, з якою часто важко боротися, особливо коли не можна приймати ліки. Вже при перших симптомах печії рекомендується пити теплу воду з додаванням яблучного оцту та меду.
  • Підвищений тиск. Щоденне вживання чайної ложки меду сприятливо впливає на стан кровоносних судин, що сприяє нормалізації артеріального тиску.

Який мед рекомендовано вживати майбутнім мамам?

За відсутності алергії до продуктів бджільництва та надлишкової маси тіла лікарі дозволяють вагітним споживати усі види та сорти меду. Однак найкориснішими є:

  • акацієвий — один із найсолодших медів, тому він задовольнить потяг вагітних до солодощів. Акацієвий мед покращує травлення та регулює обмін речовин. Він також заспокоює та полегшує засинання;
  • липовий мед має імунізуючий і антибактеріальний ефект. Його називають природним антибіотиком — діє потогінно, жарознижувально та відхаркувально.

Ці види меду, а також бджолиний пилок рекомендовані при станах втоми та слабкості організму вагітної. Вони містять багато вітамінів та мікро- та макроелементів, таких як калій, магній, натрій і кальцій.

Для отримання очікуваного ефекту та безпечності для здоров’я майбутньої мами та малюка мед має бути обов’язково якісним, тобто натуральним, зібраним в екологічно чистих регіонах. Тому купуйте не фабричну продукцію в магазинах, а замовляйте крафтовий мед на сімейній пасіці з доставкою по всій Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *