Важливо завжди підтримувати водний баланс організму, особливо у спеку, коли він втрачає набагато більше води та мінеральних солей, ніж зазвичай. Ідеальний спосіб вгамувати спрагу — пити мінеральну воду без газу, а також освіжувальні напої, які можна приготувати лише за кілька хвилин. Для більшості з них потрібно купити мед.

Холодні чаї з додаванням меду

Будь-який холодний чай чудово смакує з медом, особливо зелений. Він не тільки чудово втамовує спрагу, а й допомагає вивести токсини, що накопичилися в організмі. Справжній мед містить велику кількість поліфенолів, антиоксидантів, дубильних речовин, алкалоїдів, амінокислот, вітамінів А, В, С, Е та мікроелементів, таких як калій, кальцій, мідь і цинк.

У поєднанні з медом зелений чай додасть енергії та покращить настрій на весь день. 

Звісно ж, можна використовувати чорні, червоні, білі, жовті чаї, оолонг чи пуер. Але  тоді в напій варто додати ще й лимон або інші фрукти, листя м’яти або меліси, кубики льоду.

Медові лимонади

Додавання меду збагачує корисний склад лимонаду. Найпопулярнішим є лимонний напій. Він містить вітамін С, бета-каротин і флавоноїди. Його прекрасним доповненням стануть ніжний на смак мед з акації та м’ята. 

Ще з медом можна приготувати малиновий, полуничний, апельсиновий або кавуновий лимонад тощо. 

Цікаве рішення — додати до лимонаду свіжий огірок. Він не тільки вгамовує спрагу, а й містить багато калію, який в спекотні дні вимивається з потом. 

Ще один незвичайний експеримент — поєднати з медом кріп, імбир або трохи перцю.

Свіжі смузі, коктейлі та соки з медом

Свіжовичавлені фруктові чи овочеві соки постачатимуть організму вітаміни та мінерали. Мед додасть цим напоям не лише солодкий смак, а й неповторний аромат. 

Для смузі можна використовувати:

  • цитруси, 
  • смородину, 
  • полуницю, 
  • яблука,
  • аґрус, 
  • актинідію тощо. 

Також варто скористатися корисними властивостями овочевих соків, наприклад томатного, морквяного або бурякового.

За відсутності сокочавилки, але маючи блендер, можно приготувати вишукані коктейлі з медом із різнотрав’я. Вони мають приємний смак, чудово освіжають і втамовують спрагу.

Робити з медом можна будь-які фруктові, фруктово-овочеві, овочеві коктейлі з додаванням трав, спецій, вівсяних, лляних пластівців, горіхів, кунжуту. Головне — завчасно придбати якісний натуральний мед із сімейної пасіки, щоб не довелося використовувати цукор чи інші штучні підсолоджувачі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *