Медова дієта полягає у вживанні меду протягом дня до 18:00. Його слід додавати в їжу та напої, замість цукру. Цей продукт не рекомендовано їсти на вечерю, бо у вечірній час метаболізм людини сповільнюється, тому калорії спалюються набагато менше. Але перед сном можна 1 чайну ложку меду додати в молоко, кефір чи трав’яний чай.

У цій статті ми розповімо, чому треба купити мед і як за його допомогою змінити свій раціон харчування та схуднути на кілька кілограмів. 

Особливості медової дієти

Мед містить багато вуглеводів. Тому під час медової дієти необхідно обмежити споживання простих вуглеводів і надавати перевагу складним. Доведеться відмовитися від вживання білого хліба, замінивши його цільнозерновим, який можна змащувати медом замість шоколадного масла чи конфітюра. Інші складні вуглеводи — це коричневий рис, зелена гречка і тверді макарони з житнього борошна з медом, замість масла. 

Використання світлого весняного чи акацієвого меду в правильній кількості посилює обмін речовин. Його слід додавати не тольки в різні страви, а також у зелений чи трав’яний чай чи йогурт із 0% жирності, мюслі або каші. 

Протягом дня 1 прийом їжі обов’язково має бути білковим. Дозволені страви:

  • з овочів із низьким вмістом крохмалю (всі сорти капусти, кабачки, баклажани, перець, цибуля, зелень);
  • індички; 
  • квасолі; 
  • нежирної риби. 

Ні в якому разі не можна поєднувати з медом свинину та яловичину. 

Більшість фруктів та ягід можна вживати в необмеженій кількості. А від стимуляторів, таких як міцна кава, чай, енергетики, солодощі, фастфуд і жирна їжа, доведеться відмовитися.

Не бажано дотримуватися медової дієти дітям і молодим людям, організм яких ще росте й розвивається, вагітним і тим, хто має алергію на продукти бджільництва. 

Переваги медової дієти

  • Мінімальна калорійність, незважаючи на приємний солодкий смак та аромат страв, — 1 чайна ложка меду містить усього 25 кал.
  • Секретний компонент меду, що називається грелін. Він зменшує апетит, а значить, і вагу, бо людина з’їдає менше — рівно стільки, скільки їй потрібно.
  • Поліпшення самопочуття й настрою. Мед містить багато вітамінів і поживних речовин. Тому, додаючи його в їжу протягом певного часу, людина почувається краще. 

Така медова дієта має тривати 7 днів. Її можна повторювати 1 раз на 3 місяці. Гарантією ефективності є використання не фабричного, а виключно натурального меду з сімейної пасіки. Замовляйте його в Інтернет-магазині меду з доставкою по Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *