Раніше у жінок не було такої кількості косметичних засобів, як зараз. Тому вони використовували у косметичних цілях більшість продуктів харчування, що були під рукою. Одним із найбільш універсальних засобів був мед. Його ефективність неодноразово перевірена в усьому світі. Окрім вживання в їжу та лікування, купити мед варто для догляду за обличчям, тілом, волоссям, губами та ступнями.

Як впливає мед на шкіру

Мед підходить для всіх типів шкіри, особливо для змішаної, себорейної або схильної до акне. Він живить, прекрасно зволожує, м’яко відлущує, нормалізує рН шкіри, а завдяки вмісту антиоксидантів нейтралізує дію вільних радикалів. 

Мед у домашньому догляді за обличчям

Як косметичний засіб для догляду за обличчям мед можна з успіхом використовувати цілий рік. Особливо добре він працює в непросту осінньо-зимову пору року. У результаті його регулярного застосування:

  • покращується загальний вигляд шкіри та вирівнюється її тон; 
  • зменшується видимість зморшок, пігментних плям і ластовиння, 
  • заспокоюються почервоніння;
  • зменшується жирність шкіри (мед видаляє надлишки шкірного сала та заспокоює прищі). 

Мед у домашньому догляді за тілом

Медовий масаж — єдина процедура, яка виводить накопичені в організмі токсини з найглибших шарів шкіри. Вона відкриває пори, насичує киснем, знімає стрес і розслабляє. Причому масаж медом краще очищає шкіру, ніж сауна чи пілінг, бо шкіра краще дихає. 

Мед має унікальну властивість, якої немає у масел та інших косметичних засобів: після змащування здорової зони він просто вбирається у шкіру, а з хворих ділянок під час масажу виходить багато брудно-сірої рідини. 

Масажувати медом можна все тіло або окремі його частини — спину, руки, ноги, коліна та живіт. 

Масаж спини розслабляє напружені м’язи, усуває біль у попереку будь-якого походження, застуду, прищі на спині, нормалізує кров’яний тиск і проблеми зі сном.

Масаж чи самомасаж живота здійснюється по спіралі справа наліво. Це стимулює роботу товстого кишечнику та спалює жирову тканину.

Масажувати медом все тіло можна лише тоді, коли немає судинних змін на ногах. Починати з верху спини, від хребта в різні сторони, особливо ретельно слід проробити область попереку та сідниці по спіралі від центру назовні й назад. 

При травмах або болю в колінах, ліктях і запястьях також можна виконувати самомасаж руки від пальців до плечей. Але таким чином не можна не масажувати обличчя та груди!

Тривалість масажу спини медом — до 40 хв, усього тіла — до 1,5 години. Не можна довго не масажувати в одному місці, щоб не натерти шкіру. Робити цю процедуру слід раз на 2 дні, чергуючи з баночним масажем. 

Насправді підходять усі види меду, навіть не у рідкому вигляді. 

  • Мед із різнотрав’я зміцнює серце, печінку та імунітет. 
  • Акацієвий — поліпшує травлення та прохідність вен. 
  • Липовий — краще використовувати при захворюваннях органів дихання, для заспокоєння та від безсоння.

Мед у домашньому догляді за волоссям

Медова маска доглядає шкіру голови й усуває лупу завдяки своїм антибактеріальним властивостям. Вона розгладжує, кондиціонує і пом’якшує волосся, роблячи його здоровим, пружним і блискучим. Тобто діє не гірше за дороговартісні салонні процедури з кератинування чи бразильського желатинування волосся, а коштує набагато дешевше. 

Для приготування цієї маски треба змішати мед з невеликою кількістю лимонного соку і вашим улюбленим маслом для догляду за шкірою голови та волоссям. Наносити суміш слід на всю довжину волосся приблизно за 1 годину до миття голови. Потім надягніть шапочку з фольги чи поліетилену і накрийте голову рушником, щоб полегшити проникнення поживних речовин у волосся. Потім промийте його шампунем. 

Замовляйте якісний мед, соти та пилок із сімейної пасіки з доставкою по Україні. Але перш, ніж використовувати мед для домашніх косметичних процедур, зробіть тест на алергію на зап’ястя або в менш помітному місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *