За походженням розрізняють рослинний нектарний мед, падевий і нектарно-падовий мед. Який купити мед, що найкорисніший, залежить від потреб вашого організму.

Квіткові меди

Акацієвий

Цей мед світлий, рідкий і солодкий, тому його зручно використовувати замість цукру. Додавати в чай, каву, лимонади, компоти та випічку. Саме мед з акації містить багато вуглеводів, які дуже легко засвоюються. Його варто вживати при виснаженні організму, для зміцнення імунітету та під час застудних захворювань. Він також має заспокійливу дію. Полегшує стан при проблемах зі шлунком і сечовипусканням.

Соняшниковий 

Мед, що має характерний смак і темніший колір. Він містить велику дозу вітамінів С, В1, В2 та РР, багатий на поживні елементи. Має очищувальну дію, зміцнює кровоносну систему (у тому числі поліпшує роботу серця), прискорює загоєння ран і відновлення організму. Він допомагає при анемії, що виникла внаслідок дефіциту заліза.

Липовий

Цей вид меду особливо рекомендований при респіраторних інфекціях, вірусах та інфекціях. Він допомагає застуді, кашлі та нежитю. Також добре впливає нервову систему — заспокоює, знімає стрес і полегшує засинання. Мед із липи — багате джерело енергії, тому варто мати його під рукою при втомі, виснаженні або інтенсивній розумовій діяльності.

Весняний

Вид меду, що має найвищий вміст глюкози та амінокислот. Завдяки регенеративним властивостям він рекомендований в період одужання або відновлення після тривалого фізичного навантаження. Його вживання сприяє очищенню організму. Допомагає уникнути серцево-судинних захворювань, зміцнює серце та імунітет, гальмує розвиток атеросклерозу. Діє весняний мед і зовнішньо — у компресах для пухирів, інфекційних запалень, ран і шрамів від опіків.

Мед із різнотрав’я

При регулярному вживанні зміцнює імунну систему. Лікує застуду та пригнічує зростання бактерій. Прості цукри, що містяться в меді з різнотрав’я, є хорошим джерелом енергії для серця й мозку.

Падевий 

Має різні властивості залежно від виду дерев:

  • мед з паді листяних дерев добре впливає на роботу нирок, печінки та сечовидільної системи;
  • мед із хвойної паді сприяє полегшенню захворювань нижніх дихальних шляхів і травної системи, ефективний при серцево-судинних захворюваннях.

Щоб поліпшити стан свого здоров’я, замовляйте справжній мед від сімейної пасіки із доставкою по всій Україні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *