Похмілля — неприємний стан, коли погано почуваєшся після вживання занадто великої кількості алкоголю. Головний біль, поганий апетит, слабкість, огида при одній думці про спиртне після урочистого заходу — це лише деякі з симптомів, які свідчать про те, що потрібен засіб, який швидко допоможе стати на ноги. Звісно, можна випити хімічний препарат або розсіл солоних огірків чи помідорів. Та є більш ефективний, безпечний і недорогий домашній засіб, який швидко полегшить нудоту, головний біль і біль у шлунку. Для його приготування потрібно завчасно купити мед, щоб мати його напоготові.

Як мед допомагає при похміллі?

Вживання надмірної кількості алкоголю призводить до інтоксикації організму, при якій відбувається зневоднення, нестача калію та погіршення кровообігу. У результаті з’являються нудота, запаморочення та головний біль. 

Усі лікарі одностайні в рекомендаціях: вони наполягають на тому, що вранці після зловживання алкоголем треба пити якнайбільше! Однак ні в якому вже не алкогольні й газовані напої, а чисту воду, щоб розбавити отруту, в якій розпадається спирт. Це дозволить вивести алкоголь із крові та поповнити втрачену організмом воду, щоб відновити баланс рідини. 

Оскільки при похміллі різко падає рівень цукру у крові, то можна з’їсти 2 столові ложки цукру, меду чи 100 г бджолиних стільників. Однак після алкоголю це шкідливо для шлунку та зубної емалі. 

Тож, ідеальним рішенням стане рецепт безалкогольного напою з додаванням цитрусових, що містять велику кількість вітаміну С, дрібки солі для відновлення балансу електролітів, та меду. Найкраще  — липового, але можна використовувати будь-який вид меду. Вийде справжня вітамінна бомба, що наситить організм і прискорить виведення токсинів із крові, а також зменшить дискомфорт, пов’язаний із травною системою. Додавання меду поповнить в організмі дефіцит глюкози, що викликає почуття слабкості, тремтіння рук, запаморочення або почастішання пульсу. Тому самопочуття поліпшиться миттєво.

Як приготувати медовий напій від похмілля?

Потрібні компоненти:

  •  сік половинки лимона, лайма чи грейпфрута;
  •  1 столова ложка меду;
  •  1 дрібка солі;
  •  60 мл апельсинового чи будь-якого соку чи негазованої мінеральної води. 

Налийте всі інгредієнти в шейкер, наповнений льодом, і енергійно струсіть.

Перелийте у склянку та випийте залпом. 

Однак ефективним цей напій буде лише за умови якості та натуральності меду.

Тому замовте його на сімейній пасіці, яка розміщена в екологічно чистому регіоні України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *