Мед — це не тільки смачний підсолоджувач. Його чудові властивості приносять користь жінкам як внутрішньо, так і зовні. Вони відомі ще з давніх часів. Своєю красою та здоров’ям саме меду завдячують єгипетські цариці Клеопатра, Нефертіті, більшість богинь та амазонок. Ось, чому лікарі та косметологи радять купити мед і включити до свого раціону харчування.  

Заміна дорогим косметичним та антисептичним засобам

Бджолиний мед містить моносахариди, виноградний цукор — глюкозу та фруктозу, вітаміни, мінеральні речовини, кислоти, мікроелементи та інші поживні речовини. Вони чудово впливають на внутрішнє здоров’я та зовнішню красу. 

Мед має пом’якшувальну та зволожувальну дію, що особливо цінно в холодну, дощову та морозну погоду, а також при перебуванні у сухих чи опалювальних приміщеннях. Він заспокоює шкіру, сприяє усуненню запалень і загоюванні ран, ефективний при екземі, псоріазі, герпесі та інших захворюваннях порожнини рота. Крім того, мед чудово освіжає, заспокоює подразнення, тонізує та живить шкіру. Регулярне застосування цього продукту з косметичною метою сприяє розгладженню зморшок, вирівнюванню тону шкіри та омолодженню.  

Заміна цукру та солодощам

У 100 г меду міститься приблизно 80-85 г натурального цукру (фруктози). При його вживанні рівень глюкози у крові підвищується менше. Це означає, що їжа, підсолоджена медом, насичуватиме швидше і на більш тривалий період часу, що запобігатиме неконтрольованому смаку та подальшому переїданню. 

Схуднення за рахунок покращення травлення

Мед має пребіотичну дію, тому стимулює зростання корисних бактерій у травному тракті, покращує травлення, що робить живіт більш плоским. 

Для краси волосся та шкіри

У меді містяться декстрини, які відмінно впливають на шкіру та слизові оболонки та сприяють їх загоєнню. Крім того, продукт золотої бджоли багатий на цінні антиоксиданти — вони допомагають організму позбутися від токсичних речовин, що поліпшує стан шкіри та волосся. 

При зовнішньому застосуванні мед корисний у складі масок для обличчя. Змішайте ложку меду, яєчний жовток, ложку олії та ложку йогурту. Нанесіть на обличчя та залиште приблизно на 15 хвилин. Ця маска чудово пом’якшує та зволожує шкіру.

Вирішення жіночих проблем 

Маточне молочко, що міститься в меді, регулює кров’яний тиск, сприятливо впливає на кровоносні судини та загальний імунітет. 

Вживання соняшникового, липового чи акацієвого меду також допомагає при жіночих гормональних і гінекологічних проблемах:

  • підтримує рівень естрогену, оскільки містить речовини, подібні до жіночих гормонів;
  • пригнічує неприємні симптоми передменструального синдрому та менопаузи, такі як припливи або втома;
  • полегшує хворобливі менструації завдяки високому вмісту вітамінів групи В. 

Профілактика застудних захворювань і прискорення одужання

Регулярне вживання меду по 1 чайній ложці 2 разі на добу сприяє зміцненню імунітету. Мед також допомагає при застуді. Він має антибактеріальні та антисептичні властивості. При вживанні в теплому молоці або в чаї він активно бореться з вірусами та інфекціями.

Покращення самопочуття

Жінкам, які страждають на анемію або мають дефіцит пігменту крові гемоглобіну, слід обов’язково вживати мед. 

Темний мед із різнотрав’я містить більше заліза, міді та магнію, ніж світлий. 

Щоб відчутно поліпшити самопочуття та настрій, щодня випивайте дві чашки чаю з 1 чайною ложкою меду.

Замовте натуральні продукти бджільництва від сімейної пасіки з доставкою по Україні та переконайтеся в їхній користі та ефективності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *