Дитина не любить мед – цей факт дуже прикро усвідомити мамі, яка чула про корисні властивості продукту бджільництва. Але насправді у такому відношенні чада немає нічого дивного. Просто малюк не любить ліків, а мами дуже часто застосовують мед, намагаючись вилікувати кашель або хворе горло.

Найпростіший спосіб привчити дитину до солодкого в’язкого продукту – якомога раніше познайомити малюка з ним не як з ліками, а як з корисним бонусом до вівсянки, сиру, морозива та води. Давайте спочатку потроху, щоб переконатись у відсутності алергічної реакції. Тоді якісний мед стане звичною частиною раціону вашого чада.

Дайте малюкові самостійно вибрати улюблений вид меду

Смак, аромат та консистенція відрізняються у різних видів апіпродуктів. Причина криється лише в ботанічному походженні: за характеристики відповідають рослини, з яких бджолами було зібрано нектар.

Якщо малюк не оцінив, наприклад, соняшниковий мед, запропонуйте йому альтернативу – липовий або акацієвий. Також діти люблять стільниковий мед, адже віск довгограє як жуйка.

Викличте у дитини інтерес до меду

Якщо маленький непосидю навідріз відмовляється їсти мед, поясніть, що він просто нічого не знає, про життя бджіл. Допоможіть дізнатися:

  • Розкажіть, як вони збирають свіжий мед.
  • Покажіть мультик про бджоли.
  • Завітайте на ярмарок, де продається мед, — тоді він асоціюватиметься з атмосферою веселощів і гарним настроєм.
  • Подивіться разом відео, як запечатуються стільники.
  • З старшою дитиною можна ознайомитися з фільмом BBC.

Також ефективний спосіб – подарувати круту футболку із зображенням бджоли або м’яку іграшку-бджілку. Ці методи допоможуть прищепити дитині щиру любов до меду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *