Ці страви відразу спокушають своїм апетитним виглядом, а їх неповторний смак приносить справжню насолоду. Готувати їх дуже просто, а вони дуже корисні для здоров’я. Але щоб їх приготувати, слід купити мед високої якості, а також для підтримки імунітету можна купити травневий мед.

Запечені яблука з горіхами

Потрібно:

  • 4 великі яблука
  • по 20 г цукатів з апельсинової цедри та імбиру
  • 4 столові ложки вівсяних пластівців
  • 4 столові ложки подрібненого горіха
  • 2-3 столові ложки меду
  • 1 чайна ложка кориці
  • 30 г цукрової пудри

    Змішати подрібнену цедру апельсина та імбир з пластівцями, подрібнені горіхи та мед із корицею. Яблука вимити та просушити. Вирізати серцевину та наповнити приготовленою начинкою. Викладіть їх у жароміцний посуд, полийте олією і запікайте в духовці при температурі 200 ° С близько 30 хвилин. Після випікання зачекайте деякий час, потім посипте цукровою пудрою.

    Запечені груші з медом та Рікоттою

    Потрібно: 

    • 2 великі груші 
    • 1 чайна ложка лимонного соку 
    • 4 столові ложки сиру Рікотта 
    • 2 чайні ложки меду 
    • 1 чайна ложка
    • 2 столові ложки будь-яких горіхів

    Груші помийте, обітріть і розріжте вздовж навпіл. Використовуйте чайну ложку, щоб витягти насіннєву лунку і частину м’якоті. Полийте фрукти лимонним соком, поставте в духовку, запікайте близько 20 хвилин при 170 °С. Змішайте сир з медом, найкраще підійде липовий мед, покладіть його на кожну половинку груші. Зверху посипте рубаними горіхами і прикрасьте корицею.

    Морква в медовій глазурі

    Потрібно: 

    • 8 середніх морквин 
    • 2 столові ложки оливкової олії 
    • 2 столові ложки вершкового масла 
    • сіль за смаком
    • свіжомелений перець 
    • 1 чайна ложка насіння коріандру 
    • 1 столова ложка меду з часником та імбиром

    Вимийте та очистіть моркву. Змастіть їх оливковою олією і покладіть на лист. Насіння коріандру підсмажте на сухій сковороді та потовчіть у ступці. Посипте ними моркву. Додайте сіль і перець. Випікати 20 хвилин при 190 °С. У каструлі розтопити вершкове масло, додати мед і дрібку солі. Коли інгредієнти змішаються, залити моркву та запікати ще 2 хвилини.

    Медові цукерки 

    Потрібно: 

    • 3 столові ложки весняного чи акацієвого меду  
    • 1 столова ложка какао чи кокосової стружки
    • 1 склянка горіхів — бажано суміш кількох видів 
    • ½ склянки сушених фініків чи інших сухофруктів 
    • 3 столові ложки олії 
    • 1 столова ложка мелених вівсяних пластівців

      Замочіть фініки у гарячій воді та подрібніть горіхи. Змішайте половину мелених горіхів із замоченими фініками. Потім в отриману масу додати інші горіхи і мед, вівсяні пластівці та олію. Все ретельно перемішайте. Якщо маса суха, можна додати трохи води. Потім сформуйте кульки, покрийте їх какао або кокосовою стружкою. Перед подачею на стіл поставте у холодильник.

    Медові булочки

    Потрібно: 

    • 1/2 кг борошна 
    • 3 г сухих дріжджів 
    • 1/2 склянки цукру 
    • 1 склянка теплого молока 
    • 10 г розтопленного вершкового масла 
    • 1 яйце 
    • 1 жовток 
    • 1 дрібка солі 
    • по 2 столових ложки меду та кориці

    1 столову ложку цукру, 2 столові ложок борошна, 5 столових ложок теплого молока та дріжджі перемішайте і залиште, поки закваска не почне збільшуватися в обсязі вдвічі. Яйце збити з цукром, додати до закваски, потихеньку всипати борошно, решту молока та олії. Місити до однорідності. Якщо тісто занадто рідке, додайте трохи борошна. Залишіть тісто підніматися на 45 хвилин. Викладіть тісто на посипану борошном дошку. Розділіть на дрібні шматочки та сформуйте з них невеликі булочки. Викладіть у форму, змащену вершковим маслом. Відкладіть на деякий час для підйому.  Приготуйте крихту: змішайте всі інгредієнти, поки не вийде «пісок», також можна поставити крихту на деякий час у холодильник. Змастити булочки яєчним білком із молоком і посипати крихтою. Поставити в розігріту до 170 °С духовку, випікати близько 40-45 хвилин, доки булочки не стануть рум’яними. Вони найсмачніші в теплому вигляді, подаються з медом та корицею. Погодьтеся, ці смаколики — недорогі та дуже прості. Спробуйте їх приготувати — і самі переконаєтеся в цьому. Щоразу їхній смак можна змінювати, додаючи різні види меду з нашої сімейної пасіки. Тож, замовляйте, готуйте і смакуйте!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *