Щороку приходу весни радіють усі ласуни та шанувальники цінного апіпродукту, адже можна поласувати і оздоровитися свіжим травневим медом. Якщо ви досі не дуже добре знайомі з цією корисною речовиною, до кінця прочитайте нашу статтю. Спочатку хочемо попередити вас, що травневий мед, отриманий на різних пасіках, може не бути однаковим.

В чому причина? У місцях збирання пилку, вигляді бджіл, активності цих трудівниць. Травневий різновид продукту збирається з польових квітів, які відцвітають, а водночас починають цвісти нові.

Тонкощі вибору травневого меду

Нещодавно викачаний мед, що називається травневим, майже не відрізняється насиченістю аромату. Тільки після півроку перебування в ємності він розкриває весь букет своїх запахів. Але купити травневий мед багато хто воліє навіть не через цю характеристику, а через приємний м’який смак. Поціновувачі цього сорту відзначають, що в післясмаку є легка прохолода.

Свіжий весняний мед – рідкий. Згодом він починає цукоритися, що ніяк не впливає ні на смакові якості, ні на корисні властивості. Ця особливість продукту допоможе вибрати якісний товар. Наприклад, якщо восени ви бачите у продажу рідкий травневий мед, сміливо проходьте повз. Ця суміш означає, що речовина розтоплювали, а пристойна частина корисних мікроелементів втратилася.

Чим корисний травневий мед?

Корисні властивості травневого меду важко переоцінити. Продукт насичений мікроелементами, завдяки яким можна стверджувати його сприятливий вплив на різні аспекти здоров’я:

  • Можна приймати при діабеті. Він насичений фруктозою, що не провокує підвищення інсуліну.
  • Допомагає позбавитися головного болю, кашлю.
  • Знімає симптоми атеросклерозу, підтримує нормальне функціонування печінки.
  • Допомагає набратися сил, якщо організм виснажений.
  • Очищує організм. Можна сподіватися його ефективність за наявності відкладень у нирках, і навіть токсичних спиртів у крові.
  • Діє як антисептик. Користь травневого меду чудово простежується з появою симптомів застуди.
  • Розвантажує нервову систему. Одна чайна ложка травневого меду перед сном – дієвий спосіб розслабитися і заснути. Вранці ж подарує заряд бадьорості, якого так не вистачає перед насиченим днем.

Ціна травневого меду – зовсім незначне вкладення у ваше здоров’я та гарний настрій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *